Biografie

Muzikaal verantwoord sinds 1984

Rond mijn achtste ben ik op Muziekschool Waterland in Purmerend begonnen met algemene muzikale vorming en als (hulp)instrument keyboard. Mijn passie in muziek heb ik echter gevonden toen ik op mijn 15e altsaxofoon begon te spelen. Daarom ben ik in 2005 muziekwetenschap gaan studeren. Daar heb ik bij verschillende projecten steeds het harmonieorkest, of amateurmuziek in het algemeen, gekozen om mij verder te verdiepen in de sector. Na mijn studie muziekwetenschap ben ik met een master Algemene Cultuurwetenschappen verder gegaan. Tijdens deze studie ben ik mij vooral met cultuurbeleid en muzieksociologie bezig gaan houden. De amateurkunsten hebben mij altijd gegrepen. Hoe beweegt de muzikant zich in het veld? Hier heb ik ook een uitgebreid onderzoek naar uitgevoerd voor mijn scriptie.

Die muzikale achtergrond is altijd blijven kriebelen. Ik heb altijd wat met mijn passie muziek willen doen, en met mijn studies. Maar ik wilde graag iets praktisch doen en ik wilde met mensen werken. Daarom heb ik in 2017 de stap genomen naar de praktische kant van muziek. Toen ben ik bij Bourdon Hogeschool voor Muziek een opleiding begonnen voor HaFaBra-directie. Dit onder leiding van Gerhart Drijvers en Ton van der Valk.

Lekker met z’n allen muziek maken en met een goed gevoel thuis komen na een heerlijke repetitie of een prachtig concert. Elkaar naar een hoger niveau tillen, op een ontspannen wijze.

Muziek maken doe je namelijk samen.

Per februari 2022 ben ik als dirigent verbonden aan het Concertorkest van Muziekvereniging Laurentius in Voorschoten.


Ondertussen geniet ik van ouderwets gezette koffie, saxofoon spelen in groepsverband, stijldansen en bak ik thuis mijn eigen brood. 

Lees hier meer over mijn herinneringen over het Amsterdamse muziekleven.

Benieuwd naar de afgelopen optredens?

Lees hieronder meer over de optredens die ik als dirigent heb mogen verzorgen.

nov 2021
13 november 2021

Eindexamen HaFaBra-directie

Dit is mijn eindexamen HaFaBra-directie.

Find out more »
mei 2022
04 mei 2022

WesterHarmonie: Dodenherdenking

De jaarlijkse dodenherdenking in Bos en Lommer, Amsterdam, kon eindelijk weer op de traditionele manier worden herdacht. De WesterHarmonie mag de kransleggingen opluisteren. Dit keer onder leiding van onder getekende.Hier volgt binnenkort meer informatie over dit optreden.

Find out more »
07 mei 2022

Concertorkest Laurentius: Concert Berkhout Marente Lisse

Het is mijn eerste concert met het Concertorkest van Muziekvereniging Laurentius uit Voorschoten. Sinds februari van dit jaar sta ik als vaste dirigent voor dit leuke orkest. Na 10 repetities mogen we in verzorgingshuis Berkhout een mooi concert verzorgen aan de bewoners. Het was een heel fijn optreden, voor de muzikanten van het Concertorkest, voor ...

Lees meer

Find out more »